tiistai 30. syyskuuta 2014

3. Häkit + uusia yhdistelmiä

Terppa! Tämä alkuviikko on sujunut marsujen asumusten suursiivouksella. Vihdoin sain kuvattua kerroshäkeistä kunnon kuvat. Sunnuntaina Heli tuli hakemaan Melody neidin uuteen kotiin Jalasjärvelle ja samalla toi meidän marsuille kaksi isoa ja painavaa säkkiä porkkanoita. Kiitoksia paljon. Oprymea muutti uuteen kotiin Raumalle tänään eli marsuja tällä hetkellä 21, oho niin vähän.


Nyt on marsuille ruokaa!

Vili & Frisium

Lätty

N-poikue
Nitro (myynnissä) & Norspan

Alakerran kerroshäkin siivosin eilen ja sain leikattua samalla kaikkien kynnet. Voisin vähän kertoa alakerran kerroshäkistä. Se on siis kolme kerroksinen kerroshäkki, jonka yhden kerroksen koko on 155x55cm. Häkissä asuu vain uroksia tällä hetkellä. Yleensä kahden tai kolmen laumassa. Se on rakennettu Ikean Gorm-hyllyköistä (2kpl), pohjalaatikot tehty vihreästä aaltomuovista ja pleksiovet. Käytössä ollut nyt n. 5 vuotta ja erittäin hyvässä kunnossa pysynyt ja olen ollut tyytyväinen. Tällä hetkellä häkissä asuu 7 marsua (2+2+3) 


Alakerran kerroshäkki on olohuoneessa.

Frisiumin porkkanahuulet <3

Marsulan vanhus Oliver 6,5v

Yläkerran häkin suursiivous oli tänään vuorossa. Otin kaikki marsut pois häkistä ja tyhjensin häkit ja imuroin ylimääräset purujäämät. Sitten käytin ostostv:stä ostettua höyrypuhdistinta ja sekoitin veden sekaan etikkaa ja vedin koko häkin sillä. Ai että tuli puhdasta. Samalla otin kaiken roinan häkin päältä pois ja huomenna järjestelen häkin päälle ne, kun olivat iha purupölyn peitossa. Häkin siivouksen jälkeen uudet purut ja leikkasin kynnet marsuilta. Siivouksen jälkeen tuntui että olisi uinut etikassa. 

Yläkerran kerroshäkistä sen verran, että se on tehty samalailla, kuin alakerran, mutta siinä on yksi kerros enemmän (alakerran häkistä sahattu yksi kerros pois), siinä on yksi hyllykkö enemmän ja aaltomuovi on valkoista. Kerroshäkin yhden kerroksen koko on 240x55cm, mutta käytän marsupareilla puolikasta siitä eli kaksi häkkiä saa yhdestä kerroksesta. Ainoastaan tyttölaumalla on koko kerros käytössä. Tällä hetkellä häkistä on käytössä 2½ kerrosta eli 1½ on tyhjillään. Marsuja häkissä on tällä hetkellä 14 (2+8+2+2). Kolme pariskunta paria ja sitten tyttölauma.


Yläkerran häkki on omassa huoneessani (kanit purru lattiaan reijän..:)

Onnelliset marsut pupeltavat ruokaa naamansa

Kaikki muut tyttölaumasta lähti karkuun kuvaajaa, mutta Humira jäi ihmettelemään

Yhdistelin uusia marsupareja. Dutcheja on siis tulossa kolme poikueellista aikaisintaan joulukuussa, jos kaikki menee hyvin. Pitäisi yhdistää black&black ja black&dallu parit sitten kun löydän black uroksen. 


FI MVA Quentin <3 FI MVA Hydrea
Ekstaasi <3 Miniriini
Anemone's Bottom Of My Broken Heart <3 Kestine


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti